טיפול בתרופה לעיכוב גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/09/2017 | 12:37 | מאת: יעל

שלום פרופ' צדיק בננו בן 14 גובהו 1.60. מטופל בהורמון גדילה מגיל 6 וחצי מאחר והיה מתחת לאחוזון 3. גובהי 1.55 וגובה האב 1.74. בביקור האחרון אצל אנדוקרינולוג נאמר לנו שעל פי צילום גיל עצמות גיל העצמות מתקדם ב-7 חודשים מגילו הכרונולוגי ובבדיקה גופנית של אשכיו אמר הרופא כי יש התבגרות מתקדמת. לאור זאת הציע הרופא לתת לבן שלנו תרופה בשם "אנסטרזול" שאמורה לעכב את קידום גיל העצמות ולאפשר לו לגבוה יותר. אנחנו מתלבטים כי הבנו שזו תרופה שהשימוש בה עבור ילדים מקובל יותר בארה"ב ופחות בארץ. האם ידוע לך הטיפול בתרופה זו? האם אכן משפיעה והאם יש לה תופעות לוואי? תודה

המילה מקובל מתאימה לאופנה, אך לא לתרופה. עובדות בקשר לשימוש בתרופות 1) אפשר להשתמש בתרופה שרופא הוציא עבורה מרשם, אם היא רשומה בספר התרופות של הארץ (מאגר התרופות של משרד הבריאות) 2) אם תרופה רשומה בארץ, אך אינה בסל הבריאות, תוכלו לקבל אותה במרשם פרטי אך לא בקופות החולים 3) תרופה שאינה רשומה בספר התרופות בארץ או רשומה למטרה אחרת. ניתן לקבלה על ידי בקשה מיוחדת אישית לחולה (מרשם חריג=טופס 29ג). בטופס זה הרופא מציין לאיזו מטרה הטיפול ניתן, מציג ספרות רפואית המאשרת פעולה זו. וחותם שההורים קבלו את כל המידע על התרופה ונתנו את הסכמתם לטיפול.ושהטיפול הוא על אחריותו של הרופא. ארימידקס (אנאסטראזול) היא תרופה הרשומה בארץ למטרות אחרות על כן על הרופא למלא טופס 29ג' כך שיתקבל אישור אישי עבור המטופל אנדוקרינולוגים לילדים מכירים ומשתמשים בתרופה זו למטרה זו. לא ניתן לערוב להצלחת הטיפול (מנסים). בדרך כלל מנסים זאת בגיל צעיר יותר.ולמשך כ 3 שנים מצ"ב מידע תמציתי שאני נותן למטופלים שלי בברכת שנה טובה

20/09/2017 | 14:25 | מאת: יעל

תודה על התשובה ועל ההסבר שצירפת. מספר שאלות: מאיזה גיל מומלץ להתחיל בטיפול בתרופה זו ,לאחר כמה זמן בודקים יעילות הטיפול ולפי מה? האם ירידה באסטרוגן לא גורמת לעלייה בטסטוסטרון ומכאן לתופעות לוואי אחרות ? תודה ושנה טובה

1) מאיזה גיל מתחילים? אין גבול כזה. אבל ככל שההתבגרות בשלב יותר מתקדם, טיפול זה פחות יעיל 2) קבלת רשימה של תופעות לוואי. הטסטוסטרון עולה בדרך כלל זו לא בעיה. 3) חוזרים על צילום לאחר חצי שנה של טיפול. אבל תועלת ממשית היא לאחר 3 שנות טיפול.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים