בירור עבור ילד בן 14

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/09/2017 | 09:14 | מאת: אור

שלום רב בני בן 14 גובה 149 התפתחות מינית באשכים מוקדת לדברי רופאת הילדים. לאחר בדיקת דם, אחד הפרמנטים שמדאיגים אותי הוא IGA-BINDING.PROT 3 יצא 6580 מעל הנורמה אשמח אם תוכל להנחות אותי מה זה? והאם יש סיבה לדאגה?

אין דבר כזה: IGA-BINDING.PROT 3 אולי רשום בפתק המעבדה IGF ולא IGA. בלי לדעת מה ערך ה IGF-I ערך בדיקה זו מוגבל. אם ה IGF-I תקין אין בעיה. בדרך כלל אני בכלל לא בודק אותו כי הוא לא עוזר בדרך כלל באבחנה. בגיל 14 להגיג על נער שההתפתחות המינית באשכים מוקדמת זה מוזר מאד.התפתחות מינית שהתחילה לאחר גיל 9 בבנים-אינה מוקדמת. אולי התכוונו למהירה? בבעיות של התבגרות אין ערך לבדיקה שאת מודאגת ממנה ואין לה כל חשיבות. אולי אתם מודאגים מהגדילה. בלי לדעת גיל עצמות , דרגת התבגרות וקצב גדילה לט ניתן להתיחס למצב

13/09/2017 | 15:00 | מאת: אור

היי תודה על המענה המהיר 1-לפי המעבדה IGF-1 (ערך של 44.89) תקין אך IGF 3 חורג מהנורמה 2-רופאת משפחה בדקה ואמרה שיש התפתחות מינית באזור האשכים (כלומר מהירה) אך מודאגת שהאין לו קפיצת גדילה, גבה 2.5 ס"מ בחצי שנה האחרונה האם זה תקין?

14/09/2017 | 14:24 | מאת: אור

יש לציין שלפי הרופאה צילום כף יד תואם לגילו במדויק, וכן בדיקות דם תקינות, הקפיצה של הגובה עדיין לא הגיע. השאלה.. עד מתי יוכל לגבוה?

רופאת משפחה אינה יכולה לבדוק צילום של גיל עצמות. לתשובה כתובה בלי בדיקת הצילום אין ערך. פנה לאנדוקרינולוג ילדים

1/ לא נראה שיש בעיה ב IGF. התעסקות מיותרת 2) אנדוקרינולוג ילדים הוא המוסמך לבדוק את ההתבגרות. המידע שאתה נותן על ההתבגרות הוא לא רציני ולא מקצועי. במקום לשבת ליד המחשב, צא מהבית ולך לאנדוקרינולוג האם 2.5 זה תקין? תלוי בדרגת ההתבגרות, בנפח האשכים. לא מקצועי לתת לך תשובה לפי המידע הלא מדוייק שלך

17/09/2017 | 11:35 | מאת: אור

תודה, כבר קבעתי תור לאנדוקרינולוג

בהצלחה ושנה טובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים