השוואת צילומי גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/09/2017 | 11:22 | מאת: ענבר

שלום לך הבן שלנו מקבל הורמון גדילה מגיל 7.5. כעת הוא בן 13 וחצי. בוצע צילום כף יד שמאל לפני 7 חודשים בפברואר 17 בו נרשם: גיל עצמות מתאים ל- 13 שנים 6 חודשים גיל כרונולוגי 12 שנים 11 חודשים סטיית תקן לגיל 10.4 חודשים נמצא בטווח 0.7 סטיות התקן מהממוצע לסיכום: בטווח הנורמה". בוצע צילום כף יד אתמול, ב 3.9.17 בו נרשם: גיל עצמות מתאים ל- 13 שנים 6 חודשים גיל כרונולוגי 13 שנים 5 חודשים סטיית תקן לגיל 11.1 חודשים נמצא בטווח 0.1 סטיות התקן מהממוצע לסיכום: בטווח הנורמה". מה זה אומר מבחינת גובהו העתידי אם משווים בין הצילומים? גובה היום 1.57. תודה רבה ענבר

אתם לא משוים צילומים אלא תשובות כתובות. אף אנדוקרינולוג ילדים מקצועי אינו משווה תשובות כתובות אלא בודק את הצילומים עצמם. מאד נדיר שגיל העצמות אינו מתקדם אלא נשאר על אותו גיל עצמות אינני מחשב דבר על סמך נתונים לא בדוקים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים