זריקת טסטוסטרון לילד בן 14.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/08/2017 | 00:45 | מאת: דיאנה

הרופא המליץ לבני לקבל את הזריקה למשך חצי שנה פעם בחודש. כאשר הגעתי לרופאת הילדים שלו היא ממש הלחיצה אותי ואמרה שזה יגרום לו להתבגרות מהירה ויעצור לו די מהר את ההתבגרות והגדילה. האם זה נכון?

מדובר רק בנער בן 14.5 עם התבגרות מאוחרת. למי שאין לו התבגרות מאוחרת לא נותנים טיפול באופן הזה. 1) במחקר שתואר בעבר על ילדים עם התבגרות מאוחרת, הראו שמינון של 250 מגר לחודש, למשך 6 חודשים, שזה מינון של מבוגר, גורם לקידום מהיר של גיל העצמות ולסיום מוקדם של ההתבגרות והגדילה ואילו מינונים נמוכים אינם גורמים לכך. 2) מתחשבים גם בגיל העצמות ונותנים טיפול זה רק אם הוא צעיר מספיק 3) המינון שנותנים הוא 50-100 מיליגרם פעם בחודש למרות שבאמפולה יש 250. את יתר החומר שבאמפולה זורקים 4) לצערי השאלה שלך מטעה ולא כך שואלים. צריך לתת נתונים מלאים בצורה הבאה: למה נותנים לו טיפול זה? מה האבחנה? מה המינון שנותנים לו? מה גיל העצמות שלו?

17/10/2020 | 07:37 | מאת: יובל

זה יכול להוריד את הגובה המקסימלי של כול ילד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים