ילד בן 10.5 עם צילום כף יד המתאים לגיל 12

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/08/2017 | 23:19 | מאת: שולמית

שלום רב, מהן הסיבות האפשריות למצב זה ואיזה בדיקות דם היתה ממליץ לעשות לפני ביקור אצל אנדוקרינולוג? תודה

הבדיקה הגופנית מכתיבה אילו בדיקות לעשות ועל כן אי אפשר לכוון את כוון הבדיקות גיל עצמות מתקדם יכול להיות עקב: 1) קידום מהיר של התבגרות- במקרה זה גרף הגדילה והבדיקה הגופנית חשובות יותר מבדיקות הדם 2) פגם אנזימטי של יותרת הכיליה במקריםן רבים יש צורך בטסט מיוחד באשפוז יום 3) מקור לא שגרתי של יצור הורמונים- דורש בדיקת שתן מיוחדת במאס ספקטרומטריה. על כן אני מעדיף תמיד לראות ילד לפני שאני נותן בדיקות אתה שוגה כמו רבים מהפונים לא נתת שום פרט עניני על הילד על גדילתו ועל הבדיקה הגופנית שלו. התשובה שאתה מקבל מפורטת כמו המידע שנתת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים