עודף מינון של יוטירקס בהנקה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/08/2017 | 15:05 | מאת: עודף מינון של יוטירקס בהנקה

אני 3 חודשים אחרי הריון, מניקה, סובלת מזה 10 שנים מתת פעילות בלוטת התריס ולוקחת יוטירקס לאיזון. במהלך ההריון עלה המינון התרופה מ-50 אלטרוקסין יומי ל-150 יוטירקס יומי. בבדיקת דם כחודש לאחר הלידה עלה כי אני בעובר פעילות בלוטת התריס TSH קטן מ0.03 ו-T3' T4 גבוהים (בסבירות על רקע עודף מינון של התרופה). כבר חודשים שאני בשלבים של ירידה במינון, המצב השתפר אך טרם הגעתי לאיזון. שאלתי הינה - האם העובדה כי איני מאוזנת כבר 3 חודשים ומניקה יכול להשפיע על התינוקת שלי, האם עובר מינון של היוטרקס עובר גם אליה.

1) מבצעים בדיקת דם לתינוק ורואים מה רמת ההורמון אצלו- אם היא תקינה-אין בעיה 2) מבחינת סימנים בתינוק מעודף הורמון. הפרעות שינה שלא היו בעבר, אי שקט שלא היה בעבר, דופק מאד מהיר. ריבוי בפעילות מעיים לעומת העבר. אבל הכי חשוב בדיקת דם ל FT4 TSH

09/08/2017 | 15:36 | מאת: TSH מאוזן

בבדיקת דם TSH של התינוקת תקין. החששות שלי שיתכן ובמהלך החודש הראשון/שני לחייה הייתה בעובר פעילות על רקע מינון יתר של היוטרקס שנלקח ע"י האם. מה ההשפעות ארוכות הטווח של תינוק עם עובר פעילות בחודשיו הראשונים תודה

עובר פעילות זה לא בעברית. עובר זה כמ עובר ממקום למקום אם TSH גבוה בהריון, עלול לגרום נזק אם FT4 גבוה בהריון, לא ידוע לי על נזק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים