ADRENOCORTICAL CARCINOMA

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/01/2014 | 00:05 | מאת: רבקה

ד"ר גרוזינסקי שלום, בעלי עבר ניתוח לפרוסקופי לכריתת אדרנל עקב גידול. בדוח תוצאות בדיקה פתולוגית נרשם: הגוש בקוטר 8 ס"מ הינו ADRENOCORTICAL CARCINOMA עם פאטרן דיפוזי ומורכב משני סוגים של תאים: תאים בהירים עם ציטופלזמה קצפית המזכירים תאי FASCICULATA ותאים ציטופלזמה איאוזינופילית (רב התאים). אטיפיה ציטולוגית קשה (3-4NUCLEAR GRADE), נספרו עד 6 מיטוזות ב50 שדות. לא נראו מיטוזות אטיפיות. הגידול מראה איזורי נמק גיאוגרפיים נרחבים. ניתן לראות חדירה מעבר לקופסית הגוש לתוך רקמת השומן מסביב, נראו מוקדי חדירנ ווסקולארית. בצביעות אימונוהיסטוכימיות: צביעות אימונוהיסטוכימיות ל-INHIBIN MELAN A היו חיוביות בצורה חלשה בחלק מתאי הגידול. צביעה ל-CHR שלילית. צביעה ל-CD56 נתנה חיוביות שנראית לא ספציפית. KI-67 מראה אינדקס פרוליפרטיבי עד 8%. CD34 הראתה מוקדי חדירה לימפווסקולארית. צביעה לS100, CK שליליות. האדרנל הצמוד ללא מעורבות גידולית וללא שינויים היפרפלסטיים כלל. לסיכום: לפי הקריטריונים של ווייס (WEISS SCORE), נספרו 7 מתוך 9 קריטריונים ולפיכך מדובר ב-ADRENOCORTICAL CARCINOMA. יש לציין שהשוליים הניתוחיים הצבועים בשחור חופשיים מהגידול. ד"ר, אני לקחתי את זה מאוד קשה (אנחנו צעירים... בני 25) זה סינית בשבילי, ואין מספיק מידע לגבי זה באינטרנט. אשמח אם תוכלי לפענח לי את התוצאות, מה הסיכוי שזה יחזור? מה ניתן לעשות כדי שזה לא יחזור ח"ו? (כדורים או כל דבר אחר) תודה רבה רבה וסליחה על האורך...

רבקה שלום, תודה על ההודעה שלך. לצערי, גידול מסוג ACC הוא בד"ר גידול אגרסיבי, שיכול לחזור. לכן, מקובל היום לכל חולה לאחר ניתוח של כריתת הגוש (או בנוכחות מחלה פרסיסטנטית) לתת טיפול בתרופה בשם מיטוטן - כמובן תוך מעקב של מרפאה מומחית לנושא. הטיפול הוא חשוב למניעת חזרה או של התקדמות, של הגידול. ממליצה לכם לקבוע פגישה מסודרת במסגרת של המרפאה לגידולים האנדוקרינים בהדסה ע"כ, להביא את כול הדוחות והצילומים לרביזיה - כדי שנוכל להחליט על המשך טיפול ומעקב. בברכה ובהצלחה, ד"ר סימונה גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים