גוש בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

09/08/2008 | 21:16 | מאת: רינה

תאור מיקרוסקופי: בניקור תחת US מאיסטמוס שמאל התקבל חומר המכיל מעט קולויד סמיך, אך עשיר בקבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי, גרעינים מפוזרים חשופים של תאים פוליקולרים, פוליקולרים שלמים קטנים ובינונים. עקב שגשוג בולט של תאים פוליקולריים ממליצים להוציא את הנגע כדי להבדיל בים התהליך הפרפלסטי או נאופלסטי. אבחנה: T96300 thyroid isthmus M09305 morphologic description only ש%E

שלום רב, בד"כ כאשר התוצאה של הניקור היא לזיה היפרפלסטית, לא ניתן להבדיל לפי התוצאה של הניקור בין נגע פוליקולרי שפיר לבין ממצא ממאיר. לכן, ההמלצה היא בד"כ להוציא את הקשר הבעייתי. מומלץ להתיעץ עם אנדוקרינולוג לפני החלטה על ניתוח. ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים