מעקב בדיקות

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

27/08/2013 | 12:57 | מאת: ש ד

ד"ר שלום בעבר 2009 ענית לי על שאלה.. תזכורת.. ב- 2009 הוצא לי גידול מדולרי של 1 ס"מ מוגבל היטב באונה ימין בבלוטת המגן, עברתי דיסקציה צווארית,הכול היה נקי מגידול ומאז הכול פיקס הקלציטונין אפס. CEA נע סביב 1.8-2.6 עולה יורד חזרה סביב סטיית התקן. ב אוגוסט 2012 במכבי שינוי את שיטת הבדיקה ומאז היה לי פעמיים תוצאת CEA קטן מ- 1.3 ( הם גם ציינו שצפויים ערכים נמוכים יותר) העניין שעשיתי בדיקה ב- 25.08.13 וקיבלתי תוצאת CEA=1.5 השאלה שלי האם מעבר פתאום ממצב של קטן מ-1.3 ל 1.5 בערך מוחלט זה לא מצב מסוכן , ז"א האם קטן מ 1.3 זה אומר אפס כלומר לא ספיר?? האם CEA יכול להיות אפס? כעת ה- CEA 1.5 אני מבין שזה בנורמה? אולם האם יש לזה חשיבות לשינוי לדינמיקה או שאני יכול להמשיך לחיות בשקט. מה הערכים כעת מבחינת הנורמה ל- CEA במכבי לאח השינוי בשיטה? דבר נוסף, עשיתי באותו יום ה- 25.08.13 גם קלציטונין עדיין לא הגיע , אולם הפעם האחורנה שעשיתי זה היה ב- 21.04.13 והיה אפס כמובן אגב עשיתי אולטרה סאונד צוואר ב- 10.07.13 והכול היה תקין לחלוטין נא עזרתך/ דעתך האם אפשר להיות רגועים? יום טוב

03/09/2013 | 14:29 | מאת: ש ד

אפשר תשובה ונתונים נוספים בינתיים הגיע הקלציטונין אפס - תודה לאל כבר 4 שנים ועשיתי אמש ה02.09 סונאר צוואר אצל פרו' שטראוס והכול תקין לחלוטין האם לשאלתי השינוי ב-CEA משמעותי או שהכול תקין ואפשר להמשיך בשיגרה

שלום רב, לא רואה כל סיבה לדעגה ה-CEA היה תקין וממשיך להיות תקין ממליצה על המשך מעקב אנדוקרינולוגי פעם בשנה בברכה ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים