נגישות
נגישות

האם יש מקום לדאגה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

21/08/2013 | 14:44 | מאת: יואב

נעשה CTI ללא חומר ניגוד שיצא תקין ואם אר איי ללא חומר ניגוד בעקבות כאבי ראש שחוזרים ומקרה אחד של ורטיגו. התוצאה של האם אר איי היא כולל MRA. אין רואים עדות לתהליך תופס מקום ובפרט בסריקות המכוונות. לא ניכרת קומפרסיה טריגומנלית. עורקי המוח בטווח התקין. אין רואים הפרעה למרקם המוחי. בשולי הבדיקה הודגם קשר מרכזי קטן בהיפופיזה בעל מראה ציסטי, יכול להתאים לציסטת רתקה או לאדנומה זעירה. לקורלציה קלינית ולמעקב מכוון. האם יש ממה להלחץ? האם יש צורך בטיפול בכלל, ואם כן באיזה? ברור שהדברים יברורו גם עם הרופא המטפל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/08/2013 | 08:18 | מאת: יואב

חשוב לי לציין שמעבר לממצא מה שבעיקר מדאיג אותי זה המינוח בשולי הבדיקה והעובדה שהיא נעשתה ללא חומר ניגוד. האם יתכן פירוש לא נכון במצב כזה? האם בסמכותו של הרופא המפרש להמליץ על בדיקה ממוקדת יותר אם הוא רואה צורך או שהוא רק מתאר את אשר הוא רואה? ככלל האם יש צורך בטיפול בממצא דוגמת תרופות או ניתוח או שבשלב זה יש להניח לו? ברקע כאבי ראש של חודשיים וורטיגו אחד חזק. תודה

שלום רב השאלה לא קשורה לפורום זה אנא לפנות לפורום לאנדוקרינולוגיה בברכה ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים