גידול דו צדדי באדרנלים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/05/2013 | 13:39 | מאת: wu

שלום ד"ר גלסברג אני כנראה סובל מתסמונת CONN, כאשר ב CT נראה גידול גדול יותר בצד ימין מאשר בצד שמאל. בדיקת CT חוזרת אחרי שנה הובע ספק לגבי צד שמאל. כללית אני מרגיש מאד לא טוב רוב הזמן - ונראה שזה הולך ומחמיר. ע"פ ממצאי בדיקות מעבדה: יחס אלדסטרון/ רנין, בדיקת המסת מלך איסוף שתן 24 שעות ובדיקות חוזרות לרמת אשלגן (נמוכה מאד) - אני עומד בפני צומת החלטה שפחדתי בעבר וגם עכשיו פוחד. המשך בירור ע"י: 1. דגימת דם ורידי ממוצא האדרנל - מפחד מאפשרות קריעת וורידים ודימום וכן צורך בחזרה על התהליך עד לההגע למקום הנכון. מה גם שצד ימין קשה יותר לניווט/ביצוע 2. אפשרות מיפוי אדרנל קורטקס - תוך שימוש בהזקתאיזוטופים ריו אקטיבים. - באופצייה זאת גם מתווספת קרינה, וגם לא יודע מה רמת הודאות של הבדיקה. אציין שבשתי הבדיקות נדרשת הכנה ארוכה .... שאלתי היא על איזה מהם את ממליצה ואם טיפול תרופתי אפשרי לכל החיים תודה רבה WU

ערב טוב, השאלה לא קשורה לפורום לגידולים נוירואנדוקרינים נירא לפי כל הבירור שעשית שאתה במעקב של אנדוקרינולוג מצויין בברכה, ד"ר גלסברג

15/05/2013 | 20:04 | מאת: wu

דר' גלסברג תודה אבל לא ענית על שאלתי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים