קטכולאמינים - מטנפרינים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

27/02/2013 | 23:10 | מאת: יורי

שלום 1. האם יש הבדל ביניהם או ששניהם בודקים את אותם דברים (אפינפרין = אדרנלין. נוראפינפרין = נוראדרנלין) ? 2. וכן. אם בדיקת דם אינה טובה מספיק כי היא נכונה רק לאותה שעה, מדוע יש צורך גם באיסוף שתן וגם בבדיקת דם ? 3. האם הבדיקות לעיל מספיקות בכדי לברר אפשרות של בעיה ביותרת הכליה או שיש צורך בעוד בדיקות ? (דופמין - VMA ?)

יורי שלום, בדיקת המטאנפרינים = בדיקת תוצרי פירוק של קטכולמינים. הבדיקה לרמת מטאנפרינים בדם היא בדיקה עם רגישות מאוד גבוהה ובד"כ אין צורך להשלים גם איסוף השתן. בברכה, ד"ר גלסברג

13/03/2013 | 23:13 | מאת: יורי

האם זה בסל הבריאות ? הרופא רושם את זה בקלות או שזו בדיקה יקרה ? (הבנתי שהיא מבוצעת באיכילוב) וכן, האם בדיקת מטפנפרינים בדם תקינה, שוללת בוודאות בעיה (אף שהיא נכונה לאותה שעה) ? איסוף שתן לקטכואלמינים גם יכול להספיק בכדי לשלול?

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים