קורטיזול פי 10 מהנורמה בשתן 24 שעות

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

31/10/2012 | 17:26 | מאת: דני

שלום אני בן 44. משקל תקין ויציב 60 ק"ג גובה 1.75. ללא בעיות רפואיות ידועות. ללא תרופות. מזה כ 3 שנים יש תקופות של עייפות רבה. כל בדיקות הדם ולב היו תקינות בשנים האחרונות כולל בדיקות אנדוקריניות. בחודשים האחרונים יש יותר ימים עם שעות של עייפות עד אפילו תשישות. מצד שני במאמץ בד"כ אין בעיה ויכול ללכת 5 קמש רבע שעה. בדיקת נוירולוג לפני חודש תקינה. בדיקת אק"ג תקינה. לחץ הדם בכמה בדיקות קצת נמוך כ 90-50 לעומת בעבר 130-70 ואכן אני מרגיש לעתים קרובות דיזינס בראש וחולשה. מעבר לזה אין תופעות נוספות. אין כאבי בטן או פריחה או דברים אחרים שהרופא שאל אותי. הוא אמר שאולי זה "עייפות כרונית" אבל שלח אותי לבדיקות דם ושתן . בדיקות השבוע - שתן, ספירה, כימיה, אלקטרוליטים, סוכר, הכל תקין והרוב באמצע הנורמה. ביצעתי פעמיים בדיקת קורטיזול החודש ב 8 בבוקר התוצאות היו 320,380 והרופא אמר שזה יחסית נמוך לבוקר , במיוחד לאור העובדה שעליתי קומה ברגל לאחיות לבדיקת הדם. יצויין שלפני שנה ושנתיים בבדיקות קורטיזול בבוקר היה 650, 580. ACTH השבוע ולפני חודש תקין בשתי הבדיקות באמצע הנורמה לפני חודש בדיקות פרולקטין SHBG FSH LH TSH T3 T4 טסטוסטרון IGF1 תקינות DHEA לפני חודש תקין 3.5 ( בסקאלה של 2 עד 15 ). ביצעתי השבוע שתן 24 שעות. סודיום, פוטסיום, קלציום, קריאטינין , פרוטאין- הכל באמצע הנורמה שתן 24 שעות לקורטיזול תוצאה של 2630 NMOL !! כשהנורמה 38-208 . אציין שבזמן שביצעתי את הבדיקה היה שבת , ללא מאמץ מיוחד, רגוע וללא תרופות. ברצוני לשאול - על מה מעיד ערך של קורטיזול פי 10 מהנורמה בבדיקת שתן 24 שעות כשבמקביל יש קורטיזול תקין בקצה התחתון של הנורמה בדם? ו ACTH תקין וגם כל יתר הבדיקות תקינות? זה הגיוני? האם זה סימן לגידול בבלוטת יותרת הכליה? מה צריך לעשות עכשיו??.. מודאג... תודה רבה אייל

אייל שלום, האמת היא שנירא לי שמשהו לא נכון בתוצאת האיסוף שתן, וממליצה לחזור על הבדיקה. כמו שאתה שם לב, זה לא מתאים בנוכחות תוצאות התקינות האחרות. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים