גידול בלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

02/08/2012 | 12:07 | מאת: מיכל

שלום רב, יש לאמא שלי בת ה-70 גידול בגוף בלבלב בגודל 3 ס"מ עם מעורבות של כלי דם לא ניתן לנתח הציעו טיפול כימותרפי להקטנת הגידול כדי שיהיה נתיח . היא עשתה אולטראסאונד אנדוסקופי והתשובות של הביופסיה הגיעו , יש לנו תור לאונקולוג . התשובה : מניקור בלבלב נראו קבוצות של תאים אפיטליאליים ממאירים M80103 CARCINOMA,NOS (EPITHELIAL TUMOR,MALIGNANT T59000 PANCREAS,) סמנים CA-19-9 - תוצאה 0.60 1 . מה התשובה בדיוק אומרת לגבי הסוג ואיזה שלב? 2 . איזה טיפול כימותרפי היית מציע כדי להקטין גידול כזה כדי שיהיה נתיח? ומה סיכויי ההצלחה להקטנת גידול כזה ? ומהן התופעות לוואי של טיפול כזה ? תודה .

שלום רב, לצערי ניראה שמדובר בגידול אפיטליאלי של הלבלב ולא נוירואנדוקריני, ולכן אנא לפנות את השאלה לאונקולוג. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים