עזרה בהבנת מכתב רפואי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

02/07/2012 | 18:34 | מאת: ערן

דוקטור שלום אבי ביצע בדיקת סיטי עקב כאבים בבטן ונשלח לביתו עם דף ממצאים ללא כל הסבר ברור לאזרח הפשוט אשמח אם תעזרי לנו להבין במה דברים אמורים וכך כתוב: בסיסי הריאות תקינים.הכבד לא גדול, סמיכותו רגילה, בכיפת הכבד הודגם נגע היפודנסי,כ15 מ"מ,חשד לגרורה.דרוש מעקב. כיס המרה ודרכי המרה תקינים ספלמונגליה 14.5 ס "מ. נגע היפודנסי כ8 מ"מ בחלקו התחתון של הטחול,נצבע ע"י חומר הניגוד טיבו לא ידוע. המאנגיומה? משני? מומלץ מעקב, תהליך היפודנסי לא מוגדר היטב,כ- 5.6-6 ס:מ באיזור הגוף זנב הלבלב.בחלקו מתמזג עם הקיבה נראה שדופן הקיבה באיזור הנ"ל מעובה. הסננת השומן הפריפנקריאתי סביב הממצאמהות השיויים לא ברורה- תהליךאינפלמטורי-פנקראטיטיס? -נאופלסטי? נא לשקול המשך הבירור עי fna האנדרנלים והכליות תקינים יש לציין: צ'יסטות קורטיקליות קטנות בכליה השמאלית היסתיידות באאורטה ובענפיה קישוריות לימפה בודדות ברטרופריטונאום מוגדלות במקצת עד כ12 מ"מ ספונדילוזיס. מה כל זה אומר?? האם יש פה גידול סרטני? מה הלאה אשמח אם תאירי את עיננו

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה. בכ"ז, יש ממצא שדורש המשך בירור בהקדם באזור הלבלב-קיבה. ממליצה לפנות בדחיפות לרופא המשפחה לצורך המשך בירור כולל הפניה לאונקולוג-גסטרואנטרולוג לצורך ביופסיה, אבחנה וטיפול. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים