גידול מסוג NET בכבד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

06/02/2012 | 18:04 | מאת: אורלי

שלום, אחותי בת ה- 33 חלתה בסרטן מסוג NET בכבד. הידול אגרסיבי והיא עברה כבר שני מחזורים של טיפולי כימו'. בסי.טי ראשון לאחר הטיפולים לא נראתה נסיגה משמעותית של הגידול אך המצב סטטי ללא התפשטות לאיברים אחרים. הכבד והלבלב בגודל תקיןובדיקות הדם היו תקינות. הרופא אמר כי ככל שהגידול יותר אגרסיבי כך הכימו' יותר משפיעה. אינני מבינה את ההגיון שמאחורי משפט זה. אשמח אם תסבירי לי. הרי אם הגידול אגרסיבי קשה יותר לעצור אותו, לא? בכל אופן הרופא המליץ לאחותי לעבור לטיפול כימו' באמצעות כדורים , במקום עירוי. האם הכדורים משפיעים יותר? האם יש מקום לאופטימיות במקרה של סרטן מסוג זה? האם אפשר להחלים? תודה, מאחות דואגת

שלום רב, אני מכירה את המקרה של אחותך. כן, גידולים אגרסיבים יותר,מגיבים יותר לטיפול כמוטראפי, הבעיה היא רק שהתגובה לטיפול בד"כ קצרה.. קשה לדון על מקרה כ"כ מורכב דרך הפורום,ובאופן כללי.. מאחלת בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים