גוש בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

04/01/2012 | 08:36 | מאת: אביגיל

שלום רב באולטרסאונד של ביתי בת 14 שנה התוצאות הבאות בלוטת לימפה מוגדלת 1*2 ס"מ - למעקב עק"ג בלוטת המגן לא מוגדלת אונה ימנית בגודל 1.6 ס"מ אונה שמאלית 1.3 ס"מ .הבלוטה אינה בעלת מבנה אחיד. באונה הימנת נסרקה קישרית סיצטית בקוטר 5 מ"מ אונה שמאלית קשרית הטרוגנית בקוטר 1.5 ס"מ ללא וסקולריזציה מוגברת יש לשקול fna בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות בבדיקת דם tsh 8.57 ( ערך נורמה 0.3-5.5) ft4 15.7 ערך נורמה 10.3-19.7) בביקור אצל אנדוקרינולוג ילדים נעשתה בדיקת מישוש הבלוטה והרופא החליט שאין לנקר אלה רק מעקב האם אין צורך בכל מקרה של גוש לנקר? בבדיקת דם חוזרת יצאה תקינה תודה

ערב טוב, השאלה לא קשורה לפורום יש שתי אפשרויות: 1. להמתין ולחזור בעד 3-4 חודשים על הסונר ואז להחליט על ניקור 2. לעשות ניקור תחת סונר כעת - במקרה הזה, הייתי ממליצה לפנות למישהו מאוד מנוסה בסונר בלוטת המגן ובניקור, כמו ד"ר מיה כהן (מנהלת מכון להדמיה בבילינסון) או ד"ר ליאת אפלבוים בהדסה ע"כ, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים