קשר מעורב סולידי וציסטי בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

14/07/2008 | 10:05 | מאת: עידית

שלום, בבדיקת אולטרסאונד אובחן אצלי קשר מעורב סולידי וציסטי שגודלו 3.5*1.9 ס"מ. ה"קשר" נמצא באונה הימנית של בלוטת התריס והיום צפויה לי בדיקת FNA. רופא אף אוזן גרון, שניתח את תוצאות האולטרסאונד, אמר לי שהוא ממליץ לנתח ולהסיר את הבלוטה בכל מקרה בשל גודל הגוש מאחר ואין לדעת איך הוא יתנהג עוד 10 שנים. חשוב לציין - את הגוש גיליתי מהסתכלות במראה. הוא ממש בלט החוצה ואי אפשר היה לפספס אותו (כנראה כי הגרון היה נפוח מדלקת או משהו) וכשבועיים-שלושה לפני כן היתה לי תחושה שמשהו ממש תקוע לי בגרון ולא משתחרר, תחושה זו ליוותה אותי כ3 שבועות. מס' שאלות לי: 1. אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי ההמלצה המהירה לניתוח. 2. תוך כמה זמן מתקבלות תוצאות בדיקת FNA? 3. אם מסירים רק את האונה הימנית של הבלוטה ולא את כולה עדיין יש צורך בטיפול תרופתי כרוני לאחר הניתוח? ** אני לא אשאל מהי חוות הדעת לגבי הסיכוי שמדובר בגוש סרטני כי אני מניחה שלא תשיבו לי על שאלה כזו...אבל אם בכל זאת יש רמזים אשמח לשמוע... אודה מאוד להתייחסותכם עידית

שלום רב, הפורום הזה עוסק בשאלות קשורות לגידולים נוירואנדוקריניים. עם כל שאלה אחרת, אנא לפנות לאנדוקרינולוג המטפל. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים