טיפול רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/11/2011 | 14:34 | מאת: עינת

בעלי אמור לעבור טיפול רדיואקטיבי בגידול נוירואנדוקריני בארץ (בהדסה) רציתי לדעת אם טיפול שכזה פוגע במערכת החיסונית של החולה, בדומה לטיפול כימותרפי ומהם הסיכונים הנוספים , דברו אתנו על MDS ופגיעה כלייתית, אבל בשיעורים נמוכים ,האם החומר שניתן בארץ שונה מהחומר בשוויץ והאם החולה אמור להיות בבידוד ארוך לאחר הטיפול? תודה מראש.

שלום רב, הטיפול הראדיואקטיבי שניתן בהדסה הוא אחד מהטיפולים שניתנים בעולם. מתן הטיפול לא שונה מהטיפול שניתן בשוויץ מבחינת התנאים והצורך בבידוד. התופעות הלוואי הן שונות משל טיפול כמוטרפי, ובעיקר יכולים להופיע דיכוי של מח העצם או עליה ברמות הקריאטינין, בד"כ לזמן מוגבל, עם חזרה לתקין בהמשך. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים