מיפוי MIBG

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/06/2011 | 18:58 | מאת: אלון

שלום לרופאה! הפוניתי לבדיקת MIBG ובתוצאה נאמר כי קיימת קליטה הבלוטת האדרנל כליה ימנית. האם הדבר מעיד בהכרח (מבחינת קליטת החומר) על גידול נוירואנדוקריני? או שקיימות סיבות נוספות לקליטה? יש לי תסמינים של פיאוכרומוציטומה.. תודה!

שלום רב, קליטה באיזור אדרנל ב-MIBG יכולה גם להיות קליטה תקינה (פיזיולוגית). האם ישנה אבחנה ביוכימית (בבדיקות דם או באיסוף שתן) של פיוכרומוציטומה? בברכה, ד"ר גרוזינסקי

06/06/2011 | 10:15 | מאת: אלון

אכן, רמת אפינפרין גבוהה פי 16 מהגבול העליון... בבדיקה רואים רק קליטה באדרנל הימני ואין קליטה בשמאלי... אני צריך לחזור על CT תודה!

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים