תוצאות מיפוי רצפטורים לסומטוסטטין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

16/02/2011 | 08:59 | מאת: יעל

שלום ד"ר במיפוי שבנידון התקבלו התוצאות הבאות: סיבת הבדיקה: איתור מקור ל 5HIAA גבוה. במיפוי לא הודגמו מוקדים פתולוגים מובהקים בעלי צפיפות מוגברת משמעותית של קולטנים לסומטוסטטין, היכולים להצביע על מקור ההפרעה הביוכימית. קליטת יתר קלה (SUV 5.1) הודגמה באזור זנב הלבלב ולאורך קטעי מעי, ממצאים שדורשים מעקב, בהתאם להתפתחות הקלינית. מה זה אומר? מהי המשמעות של קליטת יתר שהודגמה? לאן עלי לפנות מפה?? תודה, יעל

שלום רב, אני מבינה שבדיקת המיפוי בוצעה בעקבות רמת 5 HIAA מעט מוגברת. לפי המיפוי אין גיגול שאשיר בקולטנים לסומטוסטטין, הם ראו בספק קליטה לא חד משמעית באזור זנב הלבלב. ניתן לפנות לגסטרואנטרולוג בשאלה של בדיקת EUS שדרכה ניתן להסתכל בצורה מאוד טובה על הלבלב. שוב, בהעדר פרטים נוספים, כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל, ולחזור גם על איסוף שתן 24 שעות ל-5 HIAA תוך דיאטה נכונה בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים