טיפול בסרטן אנדוקריני באזור זנב הלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

14/12/2010 | 11:42 | מאת: ראובן

דר' סימונה שלום וברכה. שמי ראובן, אני בן 37 ולפני כחודשיים התגלה אצלי הגידול שרשום בכותרת. כרגע אני מאושפז בהדסה עין כרם ועובר את הסדרה השניה מתוך 3 של טיפול כימוטרפי. הטיפולים שאני מקבל הם 5fu, ddp, ועוד אחד שכרגע אני לא זוכר. בבדיקה שנעשתה לי לגבי כמות הקולטנים שהגידול שלי קולט בטיפול של באזל נימצא שהוא חזק מאד. פרופסור גרוס חשב שעלי לנסוע קודם לבאזל להתחיל את הטיפול, אבל דר אשר שלמון הציע לי קודם להתחיל את הכימוטרפיה כדי לראות אם אפשר לקבץ את הגידול שהוא 12 סמ' לרמה כזאת שאפשר יהיה לעשות ניתוח מבלי לנסוע לבזל. נקבע לי סדרה נוספת של כימוטרפיה בתחילת ינואר וא"חכ סי.טי כלל גופי עם טלת פאזה בכבד ששם יש לי 3 גרורות. דר סלמון אמר לי אתמול שסיכויי ההצלחה של הכימו הם 20% ואם תהיה תגובה טובה לטיפול הוא מעדיף (במקרה שעדיין לא יהיה אפשר לעשות ניתוח) להמשיך עם הכימו ולדחות את הטיפול בבאזל. וכאן השאלה שלי, אם באמת לכימו יש 20% הצלחה, למה לא לנסוע לבאזל, לעשות את הטיפול (שלטעמי רק יכול לעזור ולא להזיק) אולי להוסיף בכך עוד איזה 20% הצלחה , ומקסימום אם עדיין אי-אפשר יהיה לנתח לשלב את שני הטיפולים גם כימו וגם באזל, ובכך למעשה להתמודד עם הגידול בכל מיני כלים ולא להסתמך רק באחד. אני יודע שאוכל לדרוש את הטיפול בבאזל, במידה ואבחר שגרוס יהיה הרופא המטפל שלי. כל המכתב הארוך הזה אני כותב לך כדי לשמוע את דעתך, אני רואה שיש לך ניסיון רב והבנתי שאת מכירה את גרוס ואולי גם את שלמון. יש לי רופאת משפחה מאד תומכת , וגם היא מסכימה עם הדעה שלי של להתעקש על הטיפול בבאזל. אודה לך מאד עם תוכלי לענות כאן על שאלתי, ובמידה ואת יכולה אשמח אם תשלחי את זה למייל שלי. [email protected] הטלפון שלי הוא 0524614393. לכל מי שקורא את המכתב שלי ויודע משהו על מה שכתבתי אודה לו/לה אם תוכלו לכתוב מניסיונכם. אני מאחל לכולם, רפואה שלמה, והעיקר לשמור על אופטימיות ולהיות חזקים. בברכה, ראובן.

ראובן, שלום רב, כן, אני מכירה היטב את שני הרופאים שמטפלים בך, ואתה בידיים מצויינות. לא כתבת לי פרט חשב בקשר לגידול שלך והוא ה-KI67 של הגידול. בד"כ, לפי זה, מחליטים על הטיפול, ואני חושבת שהחליטו על טיפול כמוטרפי בהתחלה בעקבות רמת KI67 יחסית גבוהה. כמו כן, נוכחות קליטה חיובית מאוד במיפוי לקולטנים לסומטוסטטין פותחת לך אופציה של טיפול באנאלוגים רגילים (זריקה פעם בחודש, אני מקווה שאתה מקבל) וגם של טיפול ב-DOTATOC בבאזל. אני לא חושבת שיש עיתרון לטיפול אחד או שני כבחירה ראשונה...לדעתי צריך להשלים את הטיפול הכמוטרפי שכבר התחלת ואז להחליט על ההמשך.. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

21/12/2010 | 14:13 | מאת: ראובן

שלום סימונה. ראשית, תודה רבה על ההיתייחסות לשאלתי. רמת הKI67 הוא 7%. הבנתי שכן, שזאת הסיבה לכך שהציעו לי להתחיל בכימוטרפיה שתמשך כנראה חצי שנה. לאחר מכן, אם הגידול שכרגע הוא בגודל 12 סטמ' יקטן ויהיה אפשרי לנתח בלי לפגוע באיברים האחרים , יעשו ניתוח. מה הסיכויים הסטטיסטים שאת מכירה להקטנת הגידול/ ביצוע ניתוחים לאחר הכימו?.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים