תוצאות us וct לבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/12/2010 | 22:48 | מאת: מוטי

אישתי בת44 אובחנה כחולת סרטן שד גרורתי לעצמות לפני כשנה בבדיקת סיטי השוואתית נתגלה "הגדלת הטרואיד משמאל ודחיקת קנה לימין".בעקבות ממצאים אלה נשלחנו לבצע בדיקת דם ואלו תוצאותיה: T3-FRE-4.27 T4-FREE-14.7 TSH-0.28 THYROGLBUIN-62.7 ESR-16 בנוסף נשלחנו גם לעשות us לבלוטת התריס ואלו תוצאותייה : אונה ימנית בגודל1.2 1.54 4.2 סמעם קשרית תת הדית מעט לא אחידה בחלק התחתון של האונה. אונה שמאלית בגודל1.7 1.2 5.8 סמ ניצפו מספר קשרים בעלי הדיות מעורבת ,בחלק התחתון של האונה נצפה קשר אקוגני לא אחיד בגודל 2.4 סמ האונה גורמת לדחיקה לטרלית של כלי דם גדולים בצואר משמאל ודחירה דורסלית של הקנה . לא זוהובלוטות מוגדלות בקדמת הצואר דו צדדי. האם תוצאות הבדיקות מעדות על משהו והאם יש קשר למחלת האשה ? האם דחיפות בברור הממצאים היות שנקבע לנו תור אנודקרינלוג רקל25 לחודש.

שלום רב, השאלה לא קשורה לגידולים נוירואנדוקרינים, אנא לפנות לרופא המטפל או לפורום לאנדוקרינולוגיה, בתודה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים