גוש באדרנל שמאל

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/08/2010 | 00:30 | מאת: ליאת

שלום רב. אבי עבר ניתוח לכריתת בלוטת התריס ובלוטת הפרתרואיד בעקבות ערכי סידן גבוהים בדמו (16.6) בחודשים אילו הוא אמור לעבור טיפול ביוד. בCT שנערך לו בהקשר נמצא גם כי קיים גוש באדרנל שמאל בערכים של 27*32 מ"מ UH 17 אבי נפגש עם אנדוקינולוג שביקש שנערוך איסוף שתן לקטכולמינים, מטאנפרינים האם גידול זה מסוכן ויש סיבה לחשש האם יכול להתפתח לסרטני? האם ישנו קשר בין הבעיה בבלוטת התריס לממצא שנתגלה באדרנל? בין ערכי הסידן הגבוהים לבעית האדרנל? נשמח לקבל תשובה תודה מראש

שלום רב, מה הסיבה לניתוח של בלות התריס? גידול? מה הגיל של אביך? באופן טיורטי, יכול להיות קשר בין הממצא באדרנל לבין המחלה בפראטרואיד או בבלוטת התריס(במקרה שמדובר בפיוכרומוציטומה, גידול בד"כ שפיר שמפריש יתר קטכולמינים). חשוב להשלים את האיסוף שתן ולהיות במעקב של אנדוקרינולוג.רוב גידולים הללו הם שפירים, ולפעמים (נדיר אוד) ממאירים, ולכן המעקב חשוב. לפעמים מומלץ לשקול גם יעוץ גנטי, אך לפני זה להתיעץ שוב עם אנדוקרינולוג. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים