שינויים ברמת הכרומוגרנין A

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/08/2010 | 19:18 | מאת: ליאורה

שלום ד"ר, בדצמבר 2009 עברתי בדיקת כרומוגרנין A והתוצאה היתה 89.בדיקת PAT-CT הראתה תוצאה חיובית. עברתי ניתוח להוצאת גידול בטימוס קרצינואיד, הגודש הוצא בשלמותו. באפריל 2010 ביצעתי שוב בדיקת כרומוגרנין A והתוצאה היתה 175. עברתי בדיקת PAT-CT שתוצאה היתה תקינה. ביולי 2010 ביצעתי שוב בדיקת כרומוגרנין A והתוצאה היתה 213. אני נוטלת אומופרודקס ולא הפסקתי גם במהלך הבדיקות. האם יש קשר בין נטילת הכדור לבין עליית הכרומוגרמין A? האם עליי לבצע בדיקה ללא נטילת הכדור? אודה לתשובתך בהקדם. ליאורה

שלום ליאורה, כן בהחלט, טיפול באומפרדקס מעלה את רמת הכרומוגרנין בצורה לא אמיתית עד פי 2-3 מהגבול העליון של התקין. לכן, צריך להפסיק טיפול זה 3 שבועות לפני ביצוע בדיקת דם לכרומוגרניןA . בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים