המשך טיפול

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/08/2010 | 02:30 | מאת: ארין

שלום רב, אבי אובחן לפני כשלושה חודשים עם גידול נוירואנדוקריני בקיבה וגרורות לכבד ולבלוטת לימפה. מאז עבר שלוש פעמים כימותרפיה, אבל עכשיו שקיבלנו את הסיטי לאחר הכימו, נראה כי היא לא עבדה - אין שינוי בגידול הראשי ויש עליה של 20% בגרורות הכבד. הגידול שלו הוא מתקדם - התמינות נמוכה. מה עושים במצב כזה? הרופאים בתל השומר צריכים להחזיר לנו תשובה אך הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתך. בברכה, ארין

שלום ארין, תודה על השאלה, האם הגידול של אביך קולט בבדיקה לקולטנים לסומטוסטטין ע"ש GA68-DOTATOC-PET-CT? האם הוא מקבל טיפול באנאלוג לסומטוסטטין (זריקות)? בד"כ, גידולים נוירואנדוקרינים של הקיבה גרורתיים לכבד הם אלימים יותר. במקרה של התקדמות למרות כמוטרפיה (מה הוא קיבל?), ניתן לנסות טיפולים ניסיוניים כמו לדוגמה שילוב של TEMODAL+AVASTIN+XELODA, או אולי SUTENT. הבעיה העקרית עם הטיפולים הללו היא שהם לא בסל לאינדיקציה הזו ולכן הטיפול הוא מאוד יקר. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

09/08/2010 | 01:54 | מאת: ארין

תודה ד"ר גרוזינסקי. אני לא נמצאת כרגע בארץ איתו, אבל עומדים לתת לו אירינוטקאן שגם אינו נמצא בסל התרופות, וגם זריקות של סנדוסטטין. אני אעביר לו את המידע על הטיפול הנסיוני. תודה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים