טיפול בשוויץ

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/07/2010 | 18:35 | מאת: איריס

מהו בדיוק הטיפול שנותנים בשוויץ לגידולים נוירואנדוקריניים???

שלום רב, הטיפול בשוויץ מתאים לחולים עם גידול נוירואנדוקריני אשר קולט בבדיקת GA68. מדובר בעירוי של תרופה דומה להורמון הסומטוסטטין ביחד עם חומר ראדיואקטיבי - מכוון לרקמת הגידול בלבד.הטיפול עצמו נמשך כחצי שעה אך נשארים באשפוז בבית החולים לצורך בידוד לאחר הטיפול (בסה"כ כ-3 ימים). בד"כ הטיפול נסבל היטב, לפעמים ישנן תלונות של בחילה, עליית חום שחולפים. חשוב שספירת הדם ותפקוד הכליות יהיו סבירים לפני כן. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

13/01/2011 | 01:36 | מאת: רינה

האם הטיפול בשוויץ הוא חד-פעמי או סידרה של טיפולים מוגדרת מראש, או בהתאם למצב של כל מטופל? האם הטיפול אמור להקטין/להעלים את הגידול? האם גידולים נוירואנדוקריניים הם בהכרח סרטניים? אני רק בתחילת הדרך לאחר סידרה של בדיקות שנמשכה כ 4 חודשים מתחילתה מבדיקת דם כאשר תפקודי הכבד היו גבוהים מאוד, והמשכה באולטראסאונד, CT,MRI, ביופסיה תחת CT מהכליה והכבד, ובאיזוטופים- PET CT לססטונטין. בנוסף גידול גדול בקוטר של כ 7 ס"מ בין הכליה לטחול. עלי לציין שבבדיקות דם חוזרות לאחר 3 חודשים , תיפקודי הכבד חזרו לנורמה, ספירות דם תקינות,CEA=1 בערך מוחלט ו CA 19.9 קטן מ 2. עכשיו כיררוג שפניתי אליו הפנה אותו לאוקולוג בבי"ח ע"מ שימליץ על דרך טיפול רב מערכתי . שכחתי לציין שמקור אחד בזנב הלבלב עם גרורות לאחת האונות בכבד. בנוסף אני חולת סכרת -סוג 2 כרגע מאוזנת. אודה לך על התייחסות מהירה.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים