קרצינואיד?

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

26/07/2010 | 20:56 | מאת: איציק

ד"ר שלום, ההיסטוריה שלי בקצרה: אני בן 38 ואלרגי ללא מעט דברים.בשנה האחרונה הפסקתי לצרוך חלב דבר אשר הוריד משמעותית את כמות ההתקפים.כיום איני מטופל בצורה סדירה ורק לוקח פרדניזון 20mg וונטולין בעת התקפים קשים. לפני כחצי שנה התגלה אצלי דוירטיקוליטיס אשר טופל באנטיביוטיקה לוריד. בחודשים האחרונים, בערך פעם בשבועיים כאשר אני מטיל צואה בשעות הבוקר תוך פחות מדקה אני מקבל קוצר נשימה ופריחה חזקה מאוד על כל הגוף מלווה באדמומיות ותחושת חום. פניתי לרופא המשפחה להבין מה קורה אך אין לו כל כך מושג. בהתיעצות עם אלרגאולוג הוא העלה חשש שמדובר ב"קרצינואיד" ברקמה המעי המשחררת היסטמין. מה הצעדים הבאים אשר יש לעשות? בברכה.

שלום רב, התלונות שלך עדיין מאוד לא ספציפיות. הסבירות שמדובר בקרצינואיד היא מאוד נמוכה. ממליצה לך להשלים איסוף שתן 24 שעות ל-5-HIAA - תבקש הפניה מהרופא המטפל, תוך שמירה על דיאטה מתאימה. כמו כן, אפשר להתיעץ עם רופא גסטרו ולשקול בירור למערכת העיכול כולל קולונוסקופיה - גסטרוסקופיה. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים