זריקות סנדוסטטין קצרות טווח 3 פעמים ביום

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

21/06/2010 | 20:35 | מאת: בן של חולה בן 60

שלום, אבי חולה בגידול קרצינואיד (5 סמ) בראש הלבלב עם גרורות לכבד מ 2004 מטופל אצל ד"ר מירב פרנקל בשיתוף עם פרופ' דוד גרוס עבר לפני שנתיים 2 טיפולים בבאזל שהפחיתו משמעותית את הגרורות בכבד אבל לא השפיעו כלל על הגידול הראשי בלבלב. לאחרונה הוא חלה בדלקת חריפה בלבלב עקב חסימה של כיס מרה ככל הנראה בגלל הטיפול הממושך בסנדוסטטין הדלקת עברה והומלץ לו לעבור ניתוח לכריתת כיס מרה. מאז הדלקת הגידול החל להפריש שוב הורמונים המעלים את רמת הסידן בדם ואנו ממתנינים כרגע לאישור טיפול נוסף בשוויץ הניתוח לעת עתה ירד מהפרק עד שיחזור משוויץ. עד הטיפול הוא צריך להזריק 3 פעמים ביום סנדוסטטין קצר טווח ופעם בחודש Somatuline . 1) ההמתנה לטיפול יכולה לקחת בין חצי שנה לשנה האם הטיפול הנוכחי יכול להחזיר אותו לדלקת הלבלב ממנה בקושי יצא לפני כחודשיים ? 2) האם יש דרך אחרת פרט ל 3 זריקות ביום למשל משאבה שמזריקה באופן אוט' סנדוסטטין לעור (כמו שיש לחולי סכרת) , אני מנסה להקל לאבי על איכות החיים בכל דרך אפשרית ואשמח לתשובה מהמינה או הפניה לאתרים בחול שיכולים לספק מידע.

שלום רב, תודה על הפניה. 1. בד"כ מניסיוני, ההמתנה לתור לטיפול בבאזל לא לוקחת יותר מחודש וחצי-חודשיים. כל זריקה של סומטוסטטין אנאלוג (סנדוסטטין מספר פעמים ביום, או סומטולין, כד') גורמת להעטה בפעילות של דרכי המרה ולפעמים היווצרות של אבני מרה. זו תופעה אשר יכולה להופיע בכ-50% מהחולים המקבלים זריקות, אך רק בכ-1% זה יכול לגרום לדלקת חריפה. האם אביך סובל מאבנים בכיס המרה? סביר להניח שהדלקת בלבלב נגרמה מהלחץ של הגידול עצמו על צינור הלבלב ולא מהטיפול בזריקות. 2. לא, לא קיימת משאבה לטיפול באנאלוגים לסומטוסטטין לאינדיקציה הזו. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים