חשד לגידול נוירואנדוקריני- המשך

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

16/04/2010 | 16:06 | מאת: דניאל

שלום, רק רציתי להוסיף כי איסוף שתן לקטכולאמינים כולל 5 HIAA תקין.... לא ברורה לי הירידה ברמת הכרומוגרנין A בהפרש של חודש ימים מ- 107 ל- 74...יש לציין כי לקחתי כדור אומפרדקס במשך 3 ימים בלבד, אך הפסקתי ליטול אותו 3 ימים טרם ביצוע הבדיקה בפעם הראשונה!!! שוב תודה ואשמח לפגוש אותך ביום חמישי הבא ה- 22 בחודש בבי"ח בילינסון לייעוץ והמשך מעקב.

דניאל, שלום, תודה על השאלות, אני אענה לשתי השאלות ביחד. הסבירות שמדובר בגידול נוירואנדוקריני, כאשר כל הבדיקות הדמיה, ובדיקות הסמנים תקינות - היא נמוכה ביותר. רמת CGA יכולה להשתנות בגדר התקין (בגלל זה יש נורמות) - אבל שתי הבדיקות בסה"כ תקינות-סבירות. לא נירא לי סביר שיש גידול מסוג זה, ולכן, לאחר כל הבירור הנרחב שעשית, הייתי מנשה לקחת פסק זמן ללא בדיקות נוספות, ולהיות במעקב של רופא המטפל. אשמח לעזור עם כל שאלה, בברכה, חג שמח, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים