בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

25/11/2009 | 12:48 | מאת: אידית

ד"ר סימונה גרוזינסקי-גלסברג , שלום רב ! אני בת 46 סובלת שנים רבות מפרולקטין גבוה מאוד ( בערכים כ- 3000 ) מזה כ- 3 חודשים סובלת מפריצת דיסק בעמוד שדרה צווארי . לפני כחודש לאחר התקפה נוספת של כאבים נשלחתי בפעם השניה לצילום סי.טי ובצילום ( בראשון לא התגלתה הבעיה ) אובחן ממצא נוסף - בלוטת תריס לא הומוגנית ונשלחתי לצילום אולוטראסאונד של בלוטת התריס . להלן ההמצאים : איסתומס מעובה , ונתגלה ממצא סולידי בקוטר של 13 מ"מ שאלתי האם יש קשר בין הבעיות הרפואיות שיש לי לבין הממצא האחרון . האם הממצא אמור להדאיג ( ברצוני לציין כי אני מרגישה איזושהיא הפרעה בגרון ) אודה לך על תשובתך .

שלום לך, קשריות בבלוטת התריס הם ממצא שכיח מאוד. רוב הסיכויים שהקשרית שהתגלתה אצלך היא לא קשורה לבעיה של הפרולקטין. בכ"ז, ממליצה לך להשלים בדיקת רמת TSH בדם, ולהתיעץ עם אנדוקרינולוג בק"ח לגבי צורך בניקור של הקשר זה תחת סונר. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים