קרצינומה מדולרית

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

14/10/2009 | 16:40 | מאת: ליאוניד

ד"ר שלום מה משמעות של בדיקת איסוף שתן ל-CATHECOLAMINES METNEPHRINES VMA ומה היא נותנת לפני השלמת כריתת כל בלוטת התריס. כשבכריתת אונה אחת הפתלוגיה ידועה קרצינומה מדולרית. מודה על תשובתך. ליאוניד

שלום רב, קרצינומה מדולארית של בלוטת התריס (MTC) יכולה להופיע לעיתים רחוקות כחלק מתסמונת משפתחית הידועה בשם MEN2. התסמונת כוללת, פרט ל-MTC, גידולים אחרים מסוג פיאוכרומוציטומה, אשר יכולים להפריש קטכולמינים, מטאנפרינים ו-VMA. לפני ניתוח של בלוטת התריס עקב MTC תמיד צריך לשלול נוכחות של פיאוכרומוציטומה ע"י איסוף שתן להורמונים הללו (חוסר איבחון וטיפול-הכנה של פיאוכרומוציטומה יכולים לסכן את החולה בזמן ניתוח בהרדמה כללית). בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים