קרצינומה מדולרית בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

04/10/2009 | 19:45 | מאת: ראובן

ד"ר שלום מודה על תשובתך. באחת מתשובותייך רשמת שיכול להיות שצריך יעוץ גנטי בהתאם לגילי. מהו הגיל המומלץ לייעוץ הגנטי ואם בכלל. אילו סוגי בדיקות צריכים לעשות, האם הבדיקות הן מסוג בדיקות פולשניות. על אף כריתת כל בלוטת התריס ניתן לעשות ייעוץ גנטי.

שלום רב, קרצינומה מדולארית של בלוטת התריס יכולה להופיע באחוז קטן מהמקרים כחלק מתסמונות משפחתיות. בד"כ, מדובר במחלה שמופיעה בגיל צעיר, אך מומלץ לקבל יעוץ גנטי ולפי זה להחליט מה הסיכון ולהחליט על ביצוע בדיקות דם מסוימות. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים