גידול קרצינומה מדולרית בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/09/2009 | 18:08 | מאת: ראובן

שלום בכריתת אונה אחת בבלוטת התריס הפתלוגיה הראתה גידול קרצינומה מדולרית. לאחר מכן נעשתה השלמת כריתת האונה השנייה של בלוטת התריס.האם יש צורך במיפוי ביוד לבלוטת התריס.מה הטיפול ושלבי בדיקות שצריכים לעשות או מעקב. מודה ראונן

שלום רב, גידול מסוג קרצינומה מדולארית של בלוטת התריס לא מגיב לטיפול ביוד ולכן אין צורך לבצע מיפוי או טיפול ביוד. לאחר השלמת טיפול ניתוחי ע"י כריתה שלמה של הבלוטה, באופן כללי,המעקב הוא ע"י בדיקות דם לסמנים למחלה (קלציטונין ו-CEA), סונר צווארי. המעקב יכול להיות שונה במידה ואחרי הניתוח עדיין ישנה עדות למחלה. ממליצה לך על מעקב מסודר במסגרת של מרפאה לגידולים נוירואנדוקינים. כמו כן, בהתאם לגילך, יכול להיות שצריך יעוץ גנטי. בברכה, חג שמח, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים