סרטן קיבה - דחוף בבקשה....

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

27/09/2009 | 02:50 | מאת: מירי

אצל חבר משפחה בן 79 התגלה סרטן קיבה לפני כחצי שנה....לא היה מדובר על ניתוח ואמרו שהסרטן אלים... בהתחלה עשו CT וראו שיש נוזל וכנראה גרורות בהלל הבטן... אבל החומר של CT פגע לו בכליות ועכשיו אסור לעשות CT ועושים רק בדיקות דם למרקרים לסרטן.... עבא כמה טיפולים כימוטרפיים ונהיה לו קצת יותר קל....אפילו התחיל לאכול קצת ( כי קודם לא אכל כמעט כלל וירד במשקל מאוד...) מרקרים ירדו והגידול הצטמק... אבל אחר כמה זמן המרקרים שוב עלו מאוד ( קרוב ל- 90...) אני לא מבינה מה זה, אבל לא נשמע טוב נכון? התחילו כאבים והתחיל לקבל מורפיאום במינון קטן... מאחר שטיפול כימוטרפי שקיבל גם פגע לו בעברים בגוף ( במאוחד בכליות והרופאים אמרו שאסור להמשיך ) קבעו לו טיפול שלא בסל הבריאות...( באופן פרטי....משהו...OXAPLATINUM...אם אני לא טועה...) עשו "כפתור" בבטן ומטפטפים ישירות לאיזור הגידול...( לי לא כ"כ ברור למה....אם הגידול כבר התפשט...אז מה טעם "לטפטף" עליו? אבל...כנראה הרופאים יודעים מה לשעות... אבל...לצערינו לא מרגיש טוב יותר וממשיך עם מורפיום וכבר בקושי יורד מהמיטה.... מה הפרוגנוזה במקרה שלו??? כמה זמן זה עוד יכול להמשך? עוד פעם אציין שלא יודעים בוודאות איפה יש גרורות, אבל אם יש כאבים אז...כנראה יש כבר נכון? ואם הגרורות רק בהלל הבטן....אז אולי אילה הגרורות "טובות יותר"??? זה לא כבד ולא ראיות.... אודה לתשובה! גמר חתימה טובה!

שלום רב, לצערי השאלה לא קשורה לפורום זה המתמחה בגידולים נוירואנדוקרינים בלבד. אנא לפנות לפורום לאונקולוגיה, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים