גידול נוירואנדוקריני בלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

23/09/2009 | 12:52 | מאת: איריס

שלום רב אנו כבר מבולבלים , מצד אחד הבנו שגידולים נוירו' הם איטיים וניתן לחיות איתם שנים , מצד שני קבלנו את התשובה הבאה במיפויעם GA-68-DOTA : במיפוי נוכחי הודגמו מוקדי קליטת יתר של אוקטריאוטיד באיזורי הגוף שנבדקו ולהלן פירוטם: א. הודגמו מס' מוקדי קליטת יתר במעבר צואר/גוף הלבלב(כ-3 מוקדים) בגודל של כ-1.2 ס"מ המהווים ככל הנראה את התהליך הפרימרי. ב. הודגם מוקד אקטופי חם נוסף בקישרית רטרופריטוניאלית בבטן אמצעית פראורטברלית משמאל בגודל של כ-1 ס"מ המתאימה לתהליך גרורתי מישני,הבלוטה הודגמה גם ב-C.T מ-10.05.09 ללא שינוי משמעותי. אודה לך מאוד בחוות דעתך האם עלינו להיות מודאגים מממצאים אלו ? מהו הטיפול במיקרה מסוג זה?

שלום רב, כן, נכון, גידולים נוירואנדוקרינים הם בד"כ מאוד איטיים, ולכן כבר בזמן האבחנה כ-60% מהם מציגים תמונה של מחלה מטסטטית, (במיקרה שלך, בבלוטת לימפה). בד"כ הטיפול הראשון שצריך לשקול הוא ניתוח, גם במצב של גידול מטסטטי.לאור קליטה חיובית בבדיקת ה-Ga68-DOTATOC,ישנה אפשרות גם לשקול טיפול באנאלוג לסומאטוסטטין, כולל ראדיואקטיבי. ממליצה יעוץ מסודר במסגרת של מרפאה לגידולים נוירואנדוקרינים. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

23/09/2009 | 22:42 | מאת: איריס

אני עדיין מבולבלת , ברור שיעשה מעקב אך ניתן לקבוע מה דרגת הגידול? מה הפרוגנוזה בכנות? וכן האם עלינו להיות מודאגים ???

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים