Thyroglobulin Ab

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

09/09/2009 | 08:21 | מאת: יעל

שלום בבדיקת דם שערכתי גיליתי שערכי ה-Thyroglobulin Ab הם 391 IU/mL כאשר בצד רשום שערכים נורמליים הם מתחת ל-40. זה קצת מטריד אותי מה הם הערכים הגבוהים הללו. באותה קבוצת הבדיקות נרשם ערך של פחות מ-10 של Anti-TPO (אני לא יודעת אם זה קשור) בבדיקת TSH נרשם ערך של 3.21 mIU/L , שוב, אינני יודעת אם זה קשור. מה שמטריד אותי כרגע זה הערכים הגבוהים מאד של ה- Thyroglobulin Ab. מה המשמעות של הממצא הזה? האם לגשת לרופא אנדוקרינולוג? תודה רבה, יעל

שלום יעל, השאלה שלך לא קשורה לפורום. בכ"ז, רמת נוגדנים ל-TG מוגברת מצביעה על נוכחות של דלקת אוטואימונית בבלוטת התריס. לאור רמת TSH תקינה בדם, אין משמעות לרמת הנוגדנים המוגברת. את צריכה רק מעקב של רמת TSH בדם בד"כ פעם בשנה (תלוי בגילך) - אצל הרופא המטפל. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

09/09/2009 | 17:56 | מאת: יעל

30/01/2011 | 19:16 | מאת: איתן

שלום לך , בבדיקות שערכתי בימים האחרונים התגלו רמות גבוהות של תיירוגלובולין 393 UI .רמות הTSH שלי הן 7.26 בערך. זה מדאיג אותי בעיקר מאחר שאני סובל ממונונוקלאוזיס שחוזר על עצמו בשלש השנים האחרונות.על מה יכולות לההצביע תוצאות אלה? תודה רבה,

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים