מיפוי קולטנים לסומטוסטטין במצב תת תזונה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

23/04/2009 | 15:55 | מאת: סיגל

לפני כחודש וחצי התגלה סרטן קרצנואיד במצב מפושט בגוף, לא ידוע המקור הראשוני.אבי עבר הקרנות בעמוד השדרה. לאחר ההקרנות חלה ירידה במסת הגוף ואינו מסוגל לאכול. 1. האם ניתן לעבור מיפוי קולטנים לסומטוסטטין במצב של תת תזונה? 2. האם נהוג לתת טיפול כמוטרפי כאשר קצב חלוקת התאים איטי עד בנוני ומה מידת הצלחת הטיפול הכימו?

שלום סיגל, תודה על המייל שלך, כן, ניתן לבצע את האוקטריוסקן גם במצב ירוד. קיימת היום בדיקה חדשה בארץ אשר שמה Galium 68-DOTATOC PET וניתן לבצע אותה עם טופס התחיבות מהקופה (כמו למיפוי האוקטריוסקן) בבילינסון במכון האיזוטופים (03-9377275); בדיקה הזו היא יותר "קלה" לביצוע, ממבצעים אותה כשעה לאחר ההזרקה של חומר ניגודי, לא צריך לבוא לאחר 24שעות ולאחר שבוע להשלים אותה, והיא מדגימה כ-30% יותר ממצאים מאשר המיפוי לקולטנים לסומטוסטטין הרגיל. מבחינת תגובה לכמוטרפיה, היא תלויה בהרבה גורמים, בינהם גם בקצב החלוקה של התאים - ככל שהוא יותר גבוה, התגובה יותר טובה. בגידולים עם קצב חלוקת תאים במוך (שהם הרוב), התגובה היא לא טובה. האם אביך בטיפול של אונקולוג או אנדוקרינולוג - מרפאה לגידולים נוירואנדוקרינים? אשמח לעזור בהמשך, ד"ר גרוזינסקי

23/04/2009 | 18:44 | מאת: סיגל

שלום ד"ר סימונה גרוזינסקי ותודה על המייל! אבי מאושפז ברמ"בם ואינו מטופל במרפאה לגידולים נוירו אנדוקרינים. עדין לא הצמידו לו רופא מלווה. באילו בתי חולים יש מרפאות המתמחות בגידולים נוירואנדוקרינים? האם הטיפול במרפאות הנ"ל על בסיס יומי או שחולים במצב סיעודי עוברים טיפול באישפוז?

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים