תוצאות u.s בטירואיד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/04/2008 | 12:08 | מאת: מוטי

שלום רב, אני גבר בגיל 60 לפני כשבועיים איבדתי פתאום את הקול..נשלחתי לu.s של הטירואיד וזאת התשובה:"אונה ימנית במימדים 1.5 *1.9*4..5 ס"מ ,,אינה מוגדלת,מרקמה אינו אחיד,עם גוש ברובו איזואקוני רקמתי בקוטר כ-1.2 ס"מ,עם מרכז היפואקוגני(יתכן נוזלי),ללאהיסתדויותעם צביעה ערה היקפית בעיקר בהפעלת דופלר צבע. אונה שמאלית במימדים: 2.6* 3.4*4.7 ס"מ,מוגדלת, מרקמה אינו אחיד,עם גוש ברובו איזואקוגני רקמתי בקוטר ב-2.9ס"מ עם מרכז היפואקוגני(נוזלי),ללא היסתידויות עם צביעה ערה היקפית בעיקר בהפעלת דופלר צבע. איסטמוס:אינו מעובה. קנה נשימה מרכזי. בלוטות רוק תת לסתיות ופרוטיס וכלי דם צוואריים, ללא סטיות. אין עדות לבלוטות לימפה מוגדלות בצוואר קידמי וצדדי. " אני מופנה לאנדוקרינולוג ואמור לעבור FNA- אני נוטל אספרין, כמה ימים לפני הבדיקה אני צריך להפסיק לקחת אספרין? האם אני יכול לקבל הסבר לגבי תוצאות האולטרסאונד? האם ע"פ התיאור הגושים ממאירים? מה פירוש המונח "איזואקוגני" ו"היפואקוגני" מחכה לתשובתך המהירה..בתודה מראש

למוטי שלום רב, מה שהתגלה אצלך בבלוטת התריס זה ממצא יחסית שכיח ובד"כ שפיר. מעל 90% מהקשרים בבלוטת התריס הם שפירים. ישנם לפעמים מאפיינים של הקשר לפי סונר אשר יכולים לעלות חשד שהקשר "ממאיר", לדוגמה גבולות לא חדים, הסתיידויות, היפואקוגניות, זרימה ערה, כד', כאשר הבדיקה הטובה ביותר היא ניקור FNA. בד"כ אין צורך בהפסקת אספירין, לפחות במרכז שלנו לא מפסיקים אוטומטי את הטיפול באספירין לכל חולה אשר נוטל את התרופה (אם האנדוקרינולוג המטפל המליץ להפסיק אספירין, ההפסקה היא בד"כ לשבוע). בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים