us בלוטת התריס- מוטרדת מהפענוח

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

24/09/2019 | 23:20 | מאת: מאירה

היי, אמא שלי עשתה אולטראסאונד של בלוטת התריס בגלל קשרית שראו במקרה בבדיקת ct. יש לה תור לאנדוקרינולוג רק בעוד 3 שבועות ואני קצת בלחץ , לכן הייתי רוצה להבין קצת התוצאות- בפענוח נכתך כך: אונה ימנית של בלוטת התריס והאיסטמוס נראות תקינות במימדיהן, בעלות מרקם תקין. אונה שמאלית מעט מוגדלת ע״י נגע הטרואקוגני בתוכו בגודל 20-31 מ״מ, בעל גבול גבשושי, עם צביעה פריפרי בלבד. לא הודגמו מוקדים מסוידים בתוכו. בלוטת הפאראטיירואיד אינה מוגדלת. הודגמו קשריות למפה מוגדלות דו צדדית במישור 2 , בגודל 5-21 מ״מ מימין ו5-18 מ״מ משמאל, בעלות מירקם אחיד , גבולות סדירים ללא סימניה היפרמיה. האם מדובר בממצאים שמעלים את החשד לממאירות?? או שיש סיכוי סביר שמדובר בממצא שפיר? ואם כן, 3 שבועות זה לא המון זמן לחכות עד ההפנייה לביופסיית fna? אשמח מאוד מאוד לעזרה כי אני מאוד מודאגת תודה רבה!!!!!

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, מה שמקובל זה לבצע בדיקת דם לתפקוד בלוטת התריס, ובמקרה ותקין, להשלים ניקור תחת סונר מהקשרית באונה ימנית. הסיכוי לממאירות נמוך מאוד. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים