ערכי כרומגרמין גבוהים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

06/02/2019 | 10:00 | מאת: מון

חולה סוכרתית עם אבחנה של גסטריטיס אטרופית. ערכי גסטרין- 244 וערכי כרומגרמין- 650. בבדיקות דם נצפה גם אלבומין בשתן. האם יש קשר בין האבחנה של גסטריטיס אטרופית וערכי כרומגרמין הגבוהים?

מון שלום, בעיקרון אין קשר ישיר בין סוכרת לבין גסטריטיס אטרופית. במקרה והסוכרת היא מסוג 1 (על רקע אוטואימוני), מצב זה יכול להתלוות בבעיות אוטואימוניות אחרות, בינהם גם גסטריטיס אטרופית. רמות גסטרין וכרומוגרנין גבוהות בד"כ במצב זה, וזה משני לירידה בחומציות בקיבה עקב הגסטריטיס האטרופית. ממליצה על מעקב מסודר במרפאה, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים