TESTOSTERONE

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/09/2008 | 10:28 | מאת: דניאל

שלום בחור בן 37 בשנים האחרונות ירידה מסוימת בחשק המיני. כל הבדיקות האנדוקריניות תקינות LH FSH PROLACTIN הכל תקין קורטיזול בבוקר 300 וכל בדיקות הכימיה, ספירה , שקיעה סוכר הכל תקין. רק הטסטוסטרון ירד מהערך העליון של הנורמה לערך התחתון של הנורמה. לפני 5 שנים טסטוסטרון טוטאל היה 28 ( הנורמה 9-28 ) לפני 3 שנים היה 21 , לפני שנתיים 18 ועכשיו 11 - ירידה של 60 אחוז! קראתי שטסטוסטרון אמור לרדת רק כ 1 אחוז בשנה ולא מעבר לזה. FREE ANDROGEN INDEX=59.5 (הנורמה 28-80 ) SHBG=19.5 ( הנורמה 24-180 NMOL ) היות וכל יתר הבדיקות האנדוקריניות ברצוני לשאול מה יכול להסביר ירידה כזאת של 60 אחוז בטסטוסטרון ב 5 שנים מ 28 ל 11? האם זה סימן לאיזה שהיא בעייה ומה עושים כדי שזה לא ידרדר ותהיה לי בעיה? תודה

שלום לדניאל, לצערי השאלה שלך לא קשורה לפורום הזה של גידולים נוירואנדוקרינים. אנא תפנה לרופא המטפל או לאנדוקרינולוג. בברכה, ד"ר גרוזינסדי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים