רמות קלציטונין לאחר ניתוח להסרת גידול מדולרי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/02/2018 | 23:19 | מאת: ניה

לפני 10 שנים עברתי ניתוח להסרת קרצינומה מדולרית (הוצאה כל הבלוטה) עם 5/8 בלוטות לימפה נגועות. לפני הניתוח הייתי אסימפטומטית לגמרי והגידול התגלה ב CT שהוזמן עקב CEA גבוה (שנבדק בגלל סיבה אחרת) רמת הקלציטונין לפני הניתוח היתה 267 ולאחריו 25. רמת ה CEA לפני הניתוח היתה 5 ולאחריו נשארה נמוכה. רמות הקלציטונין עולות בהדרגה במשך השנים ועכשיו הן 140 (לפני שנתיים היו 98). ה CEA לא השתנה וערכו 1.3 האם נתון זה מעורר דאגה? כיצד מומלץ לי להמשיך להתנהל?

ניה שלום, כן, העליה בקלציטונין דורשת השלמת בדיקות ומעקב מסודר. כדאי לבצע גם סונר צווארי עדכני. ממליצה לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג שמטפל בך, או להגיע אלינו למרפאה להחלטה על המשך טיפול. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים