כרומוגרנין A גבוה וגסטרין גבוה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

31/01/2018 | 15:51 | מאת: אורלי

שלום, בעקבות תוצאה של גסטרין גבוה 1908 ביצעתי מספר בדיקות ביניהן גסטרוסקופיה(עדיין אין לי תוצאות של ביופסות עברו 5 שבועות) A וCHROMOGRANINֹ שהתוצאה היא 180 האם יש קשר לגסטרין הגבוה ולדלקת האוטואימונית בקיבה? האם יש קשר לעובדה שאני מרגישה כבר במשך 5 חודשים מרירות ושריפה בפה? נבדקתי ע"י רופא פה ולסת אין אבחנה -

אורלי שלום, איו קשר בין מרירות ושריפה בפה לבין רמות גסטרין וכרומוגרנין מוגברות. עליה ברמת גסטרין וכרומוגרנין יכולה להופיע כתוצאה מנטילת תרופות (כמו מעכבי חומציות בקיבה), דלקת אוטואימונית בקיבה, ועוד סיבות רבות. מציעה להתיעץ עם הרופא שהפנה אותך לכל הבדיקות האלה - אינני מבינה בדיוק למה הן נעשו. בברכה, ד"ר גלסברג

04/02/2018 | 08:51 | מאת: אורלי

ד"ר גלסברג תודה שחזרת אלי, הופנתי לבדיקה הזו ע"י אנדוקרינולוג היות והגסטרין גבוה מדי לפני 5 שנים במקרה לחלוטין גילו בבדיקת גסטרוסקופיה שיש דלקת אוטואימונית בקיבה כל הזמן הגסטרין היה מקסימום 600 ואז קפץ ל1908 היה חשש מצד הגסטרולוג לכן הפנה אותי לאנדוקרינולוג כל שאר הבדיקות בסדר ואני לא נוטלת תרופות להפך יש לי תת חומציות בקיבה.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים