גידול במעי הגס ככל הנראה עם התפשטות לחלל הבטן והכבד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/07/2017 | 21:14 | מאת: רעות

ד״ר שלום רב, אבי עשה C.T בטן, התוצאות מדאיגות. להלן הממצאים: תהליך תופס מקום צר לאורך הסיגמה האמצעית, מודד 70 מ״מ. ללא הרחבה פרוקסימלית. קיימת הסננה של השומן סביב התהליך עם בלוטות מזנטריאליות בעלות מראה חשוד. מודגמים תהליכים משניים היפודנסים בכבד, בסגמנט B4 משאל מודד 50 מ״מ, עם רטרקציה של הקפסולה ובסגמנט 6 מימין מודד 48 מ״מ. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. בשער הכבד בלוטה מוגדלת 16 מ״מ. כמו כן הסננה רקמתית של האומנטום המתאימה לפיזור פריטונאלי ו- Omental cake. לדוגמא בבטן שמאלית עליונה קדמית לקולון היורד 20x23 מ״מ. מעט נוזל חופשי באגן. תוכלי לסייע לי ולומר לי מה זה אומר ומה צריך לעשות?

שלום רב, אתה חייב בדחיפות לבצע ביופסיה מאחד הנגעים בכבד - ולפי האבחנה להמשיך בבירור ובטיפול, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים