כדורים להזעת יתר

דיון מתוך פורום  טיפולי בוטוקס והזעת יתר

01/03/2014 | 22:08 | מאת: אלון

שלום, שמי אלון בן 19, סובל מהזעת יתר כבר כ10 שנים. לאחר שהרבה פתרונות אחרים לא צלחו לטיפול בהזעת יתר (בינתיים רק דאורדורנט אנהידרול פורטה עבד לאזור בית השחי, אבל לא באזור הידיים) התעניינתי הרבה בנושא ולמרות שאין אזכורים רבים בארץ ראיתי שבחוץ לארץ טיפול נפוץ מאוד בבעיה הוא בעזרת תרופה שנקראת אוקסיבוטינין (נוביטרופן) שהיא תרופה לדרכי השתן אך אחת ההשפעות שלה היא הפחתה משמעותית של הזעה יתר. רציתי לשאול אם אתה מכיר את התרופה והאם היא עוזרת, ואצל איזה רופא ניתן להשיג מרשם אליה? תודה

אלון שלום, התרופה אכן יכולה להיות יעילה להזעת יתר, אולם יש לקחת בחשבון ירידה כללית בהזעה בכל הגוף ולהיזהר מפגיעה במנגנון הקירור. התרופה צריכה להינתן ע"י רופא המשפחה שיעקוב אחרי תוצאות הטיפול וסיבוכים אפשריים (יובש בפה ומספר תופעות לוואי נוספות). כן יש להימנע בזמן הטיפול בכדורים מחשיפה לחום גבוה, ובעיקר הימנעות ממאמץ גופני בטמפרטורה סביבה גבוהה. בברכה, ד"ר צחי וידר

09/05/2014 | 09:26 | מאת: דליה

שלום רציתי לדעת אם בוטוקס יכול למנוע הזעת יתר בפנים ובמצח בפרט

03/03/2014 | 21:33 | מאת: אלון

זאת אומרת שאם אני ספורטאי הכדורים האלה לא בשבילי? אני לא מזיע הרבה בספורט יותר מהנורמה אלה בעיקר בסיטואציות רגילות ללא קשר לטמפרטורה תודה

מנהל פורום טיפולי בוטוקס והזעת יתר