Big testicle in 5 years old child

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

22/01/2002 | 18:07 | מאת: gad

Hi, I don't have Hebrew on my computer but you can write your answer in Heb. My question: My 5 years old child has one testicle that is very big and the second one is normal. What can be the reason for that and how do we treat it ?

שלום גד ראשית, חשוב לקבוע האם אכן מדובר בהגדלה של האשך או בהצטברות נוזלים בשק האשכים שזהו מצב הרבה יותר שכיח. בשני המקרים, קרוב לוודאי שיהיה צורך בהתערבות ניתוחית ולכן אני ממליץ לך לקחת את בינך לבדיקה ע"י כירורג ילדים, בכבוד רב

23/01/2002 | 19:24 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

ישנן מספר אפשרויות להגדלת אשך אחד לעומת השני: 1. נוזל סביב האשך 2. רקמה אחרת סביב האשך- נדיר - רקמה של בלוטת יותרת הכיליה - אינו מהוה בעיה מדאיגה 3. נדיר - גידול של האשך מכל הסיבות האלה יש צורך בבדיקה בהקדם. באפשרויות הניתוחיות - הכירורג מומחה באבחון הבעיות האחרות אנדוקרינולוג ילדים יכול יעץ.

מנהל פורום כירורגיית ילדים