מומים מולדים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

15/11/2001 | 11:14 | מאת: מנשה

שלום ד"ר ירדני. בהצלחה עם הפורום החדש! רציתי לדעת. האם מתבצעים היום ניתוחים תוך רחמיים לתיקון מומים מולדים? אם כן, איזה מומים ניתנים לתיקון כזה ומי מבצע את הניתוח - כירורג ילדים, גניקולוג, או רופא מומחה אחר? תודה על ההתיחסות. מנשה.

מנשה יקר, בשנים האחרונות ההתעניינות בניתוחים תוך רחמיים הולכת וגדלה. מומים מולדים כמו חסימות של דרכי השתן, בקע סרעפתי, ציסטות ראתיות, הצטברות נוזלים במוח וכן מספר מומים לבביים ואף גידולים הם בן המומים שנעשה בהם נסיון טיפולי בעזרת ניתוח תוך רחמי. בחלק מאותם מומים על ידי התערבות בשלב מוקדם של התהוותם ניתן למנוע נזקים קשים הנובעים מחסר התפתחות של האיברים הנגועים. למרות שאלו הם ניתוחים שעתידם נראה מובטח, הנסיון היום הוא עדיין אינו מספיק על מנת שניתן יהיה להמליץ עליהם כעל טיפול שבשגרה. הקבוצה של הריסון באמריקה, היא אחת מהקבוצות שצברה הכי הרבה נסיון כבר מאמצע שנות השמונים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים