תגים בתינוק בן שבועיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/12/2014 | 11:25 | מאת: אמא טרייה ומודאגת

שלום דר, ילדתי לפני שבועיים את בני הבכור, התינוק נולד עם 3 תגים בפנים מן שומות ממש גדולות. 2 ליד האוזן ו1 באמצע הלחי. הוא עבר אולטרסאונד כליות ומח והכל נראה תקין. השאלה מתי אפשר להוריד אותם בזמן הקרוב ביותר? כשהוא יהיה בן כמה? והאם בהרדמה מקומית? כללית? לפני כמה ימים הוא בכה ממש ומשך את התג שעל הליי כמעט עשה נזק. מפחדת!!

שלום רב אם לא מדובר בממצא מסוכן אז מדובר על ניתוח קוסמטי. ניתוח כזה כדאי לבצע כשהתינוק יגדל, ובדרך כלל תחת הרדמה כללית. אפשר גם להתייעץ עם רופא פלסטיקאי. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים