אבצס חוזר אצל תינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

16/11/2014 | 11:59 | מאת: אלכס

שלום רב, בגיל 7 חודשים בני עבר ניתוח לפתיחת אבצס פריאנלי, טופל באוגמנטין למשך שבוע. (לא יודע אם הפרט חשוב, האבצס נתגלה כאשר היה כשבוע עם חומים גבוהים, בשיא המחלה של "גן" - וירוס) האבצס חזר פעם שנייה כעבור 3 שבועות, נוקז ללא ניתוח, ללא טיפול אנטיביוטי. חזר בפעם שלישית כעבור שבועעים, כעבור שבועיים, גם בפרוץ מחלת "גן" - וירוס. נוקז ללא ניתוח, שוב טופל שבוע באוגמנטין. הפעם רופא המליץ על ניתוח פיסטולה, ללא כל בדיקה נוספת.. אני מאוד חושד, כי הבנתי שמדובר בניתוח הרבה יותר מורכב. הייתי רוצה לדעת האם יש טיפול שומרני יותר? מה מומלץ לעשות על מנת למנוע ניתוח? מה הסיכוי שזה יעבור? אומרים שלאחר גיל שנה זה לרוב חולף. איך ניתן לבצע אבחנה מדויקת? תודה

שלום אלכס מורסות פריאנאליות חוזרות, לפני גיל שנה, הן תופעה לא נדירה וניתן לרוב לטפל בהן שמרנית. לעיתים רחוקות נוצרת פיסטולה שלא מאפשרת החלמה ובמקרים אלה יש צורך לבצע ניתוח. אם זו היא אכן האבחנה שלך בנך אז ניתוח יכול לעזור לו. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים